O nama

Regionalno povereništvo UGS „Nezavisnost“ za šumadijski region, sa sedištem u Kragujevcu obuhvata opštine: Aranđelovac, Batočina, Knić, Kragujevac, Lapovo, Rača i Topola. Osnovano je 1996. godine, broji oko 10.000 članova i, na osnovu člana 231 stav 1 Zakona o radu RS, postiglo je utvrđenu reprezentativnost.
U regionu deluje 10 granskih sindikata,a aktivan je i sindikat penzionera Nezavisnost i sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost.
U sklopu povereništva nalazi se i advokatska kancelarija pravnog zastupnika UGS „Nezavisnost“, Novice Jovanovića, čijim radom se obezbeđuje pravna pomoć članovima.
Međunarodna saradnja je intenzivna. U prošlosti je realizovano više projekata. Centar za prava, u saradnji sa Progetto Sviluppo (CGIL), saradnji sa SLA (Švajcarska organizacija za pomoć svetu rada) objavljivan je list „Odjek“. Mnoge sindikalne aktivnosti podržane su od strane Fridrih Ebert Fondacije (FES), švedskih sindikata (metalci, komunalci, itd), sindikata Francuske (CFDT, FGTE) i DGB Saksonije iz SR Nemačke.
Radi efikasnijeg rada uvedena je praksa održavanja regionalne koordinacije UGS Nezavisnost,kojoj prisustvuju predstavnici svih granskih sindikata iz regiona koja će se održavati jednom u tri meseca,a sastanci sa regionalnim koordinatorima granskih sindikata će se održavati svakog meseca.
Regionalno povereništvo je inicijator formiranja Socijalno–ekonomskog saveta grada Kragujevca (formiran 2.2.2007. godine) i učesnik svih značajnijih aktivnosti u gradu i regionu.

Regionalni poverenik je Dejan Đokanović

2023. UGS Nezavisnost. Sva prava zadržana. Powered by AnyDesk Srbija