O nama

Granski sindikat javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti „Nezavisnost“ je demokratska transparentna organizacija registrovana 08.04.1993.godine kod Ministarstva rada pod nazivom Granski nezavisni sindikat komunalnih preduzeća Srbije i ulazi u sastav sindikalne porodice Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”.

Prepoznat kao akter koji nije spreman da trguje ljudskim i radničkim pravima i slobodama, kao zagovornik načela i vrednosti sistemski uređenog društva razvija se 12.12.2001.godine preregistruje se u Granski sindikat javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti “Nezavisnost”.

Članstvo čine zaposleni u komunalnim delatnostima, bez obzira na status privrednih društva na celoj teritoriji Srbije. Aktivnostima i borbom za socijalnu pravdu i unapređenje ekonomskog, socijalnog i društvenog položaja zaposlenih na principima demokratskih načela. Granski Sindikat, 2001. godine, postaje ravnopravni član asocijacije sindikata javnih službi sveta PSI i EPSU. Dve godine kasnije postajemo deo ITF, asocijacije sindikata transporta sveta.

Svoju viziju, misiju, ciljeve i ulogu ostvaruje kroz horizontalno i vertikalno organizovanje u skladu sa svojim Statutom, programskim dokumentima i unutrašnjim aktima. Svoje zadatke, ciljeve i ulogu ostvaruje kroz demokratske, legitimne, legalne metode sindikalnog organizovanja i delovanja.

Izgradili smo našu kuću u kojoj se neguju i primenju vrednosti solidarnosti, odlučnosti, beskompromisnosti u zaštitii i primeni prava zaposlenih u ovoj delatnosti, za dostojanstveni život i rad, u sadašnjosti i izgradnje vizije za budućnost.

Hoćemo i možemo za sadašnjost, za budućnost, svi zajedno!

2017 Izrada Canatlantic, Beograd; Powered By WordPress